Янукович прогнозує економічні санкції Росії на дії України щодо вступу в НАТО

Вівторок, 26 лютого 2008, 13:10

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович прогнозує економічні санкції з боку Росії у відповідь на дії керівництва України щодо вступу в НАТО.

Про це він пише у своїй статті, опублікованої в газеті "Сєгодня".

"Можна не сумніватися, що Росія застосує щодо нас весь набір економічних механізмів для недопущення реалізації ініціатив, які вона вважає недружніми", - сказано в статті.

У статті Янукович зазначає, що причина несприйняття ідеї вступу України в НАТО лежить у площині неусвідомленої солідарності значної частини українців із росіянами.

Реклама:

Лідер ПР також звертає увагу на те, що вступ України в НАТО не підтримується, на його думку, країнами Європейського Союзу.

"Тому реакція Брюсселя на прискорений вступ України в НАТО стримана. Цей процес у столицях старої Європи розглядається швидше як інтерес США в контексті суперництва з Росією", - сказано у статті.

Янукович вважає, що членство в НАТО не спричинить вступу в ЄС.

"Членство в НАТО не означає, що нам автоматично запропонують розпочати переговори про вступ у ЄС: досить згадати приклад Туреччини. Крім того, політика Євросоюзу в сфері безпеки будується не тільки на можливостях НАТО", - сказав лідер ПР.

У статті також сказано, що нейтральний статус України дасть змогу зняти напругу в суспільстві й Раді.

Як відомо, Янукович має намір відвідати Брюссель (Бельгія) 27 лютого, де зустрінеться з генеральним секретарем НАТО Яапом де Хоопом Схеффером.

У січні Україна звернулася до країн-членів НАТО із проханням розглянути можливість її приєднання до Плану дій із членства в організації на Бухарестському саміті (Румунія) у квітні.

З 18 січня опозиція блокує засідання Верховної Ради.

Основними вимогами опозиції є прийняття постанови про обов'язковість проведення референдуму перед приєднанням України до Плану дій із членства в НАТО й відставка міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!