Депутатам пропонують вибрати в угоді одну із трьох "підказок"

Вівторок, 26 лютого 2008, 12:44

У проекті політичної угоди про засади діяльності Верховної Ради шостого скликання з відповідними пропозиціями фракцій передбачено три варіанти вирішення питання щодо НАТО.

Проект угоди оприлюднено на офіційному сайті Верховної Ради, повідомляє УНІАН.

Згідно з першим варіантом, передбачається "взяти до відома", що наявність підпису голови Верховної Ради у листі до генсека НАТО "не відображає консолідованої позиції з цього питання конституційного складу Верховної Ради шостого скликання".

 

Відповідно до другого варіанту, передбачено "прийняти як узгоджену постанову Верховної Ради про деякі питання прийняття рішень щодо вступу України до НАТО".

Реклама:

Згідно з третім варіантом, пропонується "розглянути відповідно до вимог регламенту зареєстровані на день підписання цієї угоди проекти постанов Верховної Ради щодо членства України у НАТО".

Також проектом передбачено змінювати спосіб голосування у Верховній Раді "згідно з частиною 3 статті 84 Конституції з питань про призначення на посади за наявності взаємної згоди".

Крім того, передбачається розпочати 4 березня 2008 року пленарні засідання Верховної Ради за календарним планом засідань другої сесії шостого скликання, затвердженим Верховною Радою 12 лютого 2008 року.

В проекті документа пропонується визнати пріоритетними питаннями порядку денного парламенту на поточну сесію, зокрема, заслуховування щорічного послання президента про програму діяльності Кабінету Міністрів.

Орім того, серед пріоритетних питань проект закону про державну програму економічного і соціального розвитку України на 2008 рік, зміни до Держбюджету-2008, зміни до деяких законодавчих актів та інформація НБУ щодо його діяльності та про стан грошово-кредитної політики у державі.

Також планується прийняти нову редакцію закону про державні закупівлі, який не передбачає наявності публічних владних повноважень Тендерної палати.

"Кожна з депутатських фракцій у Верховній Раді шостого скликання займатиме винятково конструктивну позицію у питаннях організації та діяльності парламенту", - йдеться у проекті угоди.

Фракції "будуть утримуватися від внесення до порядку денного сесії питань, які категорично не сприймаються політичними силами, представленими у парламенті, і провокують політичне протистояння, а також мають право вимагати всіма законними способами виконання цієї політичної угоди іншими її учасниками".

Як відомо, у парламенті створено робочу групу, яка має доопрацювати цей політичний документ і запропонувати лідерам фракцій для підписання.

 УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!