Тимошенко придумала як змусити платити ПДВ

П'ятниця, 22 лютого 2008, 12:29

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що Україні найближчим часом не можна буде ухилитися від сплати податку на додану вартість.

Про це вона заявила на засіданні Кабінету міністрів у п'ятницю.

За словами прем'єра, уряд має затвердити, а Верховна рада ухвалити проект закону "про застосування звичайних цін при здійсненні податкового контролю".

"Це практично чесне, в межах закону оподаткування прибутку підприємств, які ховали свій прибуток і не сплачували податок, ігнорували потреби держави. Якщо ми сьогодні підтримаємо цей документ і парламент якнайшвидше його затвердить - вважайте, що ухилитися від сплати ПДВ в країні буде практично не можливо", - сказала Тимошенко.

Реклама:

На думку прем'єра, ухвалення цього закону дозволить зібрати кошти на підготовку до Євро-2012, соціальні програми і ключові інвестиції.

Також Тимошенко повідомила, що на черговому засіданні уряду мають бути затверджені антиінфляційні заходи на 2008 рік.

"Цей пакет ретельно відпрацьованих антиінфляційних заходів погоджено відповідними міністерствами, НБУ і президентом України. Так як у нас передбачено регламентом. Думаю, що ухвалення цього документа дасть нам надію почати місяць за місяцем спокійно, без істерик, без суєти, без зайвої піарщини припиняти інфляційні процеси в країні", - сказала Тимошенко.

"Для цього в нас є передумови і прораховані кроки. Країна може бути спокійною. Наш уряд справиться з інфляцією, що залишилися в спадщину від попередньої урядової команди", - запевнила вона.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!