У Ющенка просять захисту від Півня

Середа, 20 лютого 2008, 13:00

Голова наглядової ради ВАТ "Агрофірма "Провесінь" Костянтин Ялі направив офіційного листа президенту Віктору Ющенку "у зв'язку з грубим попранням закону та нехтуванням основними принципами правосуддя, які відбуваються у Господарському суді Львівської області, без належної уваги з боку голови Вищого господарського суду Сергія Демченка".

"Господарський суд Львівської області втягнутий у корпоративний конфлікт навколо ВАТ "Агрофірма "Провесінь", на нашу думку, судді виносять завідомо безпідставні ухвали на користь однієї зі сторін конфлікту, а саме - колишнього голови правління громадянина Півня І. О., який обвинувачується правоохоронними органами у скоєнні низки корисливих злочинів", - ідеться у листі Костянтина Ялі.

На думку голови наглядової ради "Провесні", суддями Господарського суду Львівської області "одночасного винесені кілька ухвал за заявою Івана Півня, що завідомо суперечать позиції Верховного Суду України, та за винесення яких передбачається дисциплінарна відповідальність".

"Основна мета ухвал - перешкодити обраному загальними зборами новому керівнику агрофірми - Анатолію Сопронюку - приступити до виконання своїх обов'язків", - ідеться у листі.

Реклама:

"Не бажаючи залишати посаду Голови правління ВАТ "Агрофірма "Провесінь", Іван Півень ініціював низку безпідставних позовів від імені "Провесні" до нового законного керівництва агрофірми, які були подані до Господарського суду Львівської області. А 8 січня 2008 року, у день подачі позовних заяв, суддями Білоусом Б. О. та Довгою О. І. одночасно приймається дві ухвали з написаними під копірку резолютивними частинами, а саме: забороняється новому керівнику приступати до своїх обов'язків, а також забороняється всім державним органам, у тому числі державним виконавчим службам, правоохоронним органам, усім підприємствам та організаціям виконувати будь-які рішення, в тому числі судові рішення, накладається арешт на майно підприємства.

За скаргою Управління юстиції Львівської області, суддя Довга О. І. вже 11 січня 2008 року скасувала свою ухвалу про забезпечення позову. Однак цього ж таки 11 січня з'являється аналогічна ухвала Судді Масловської Л. З,. прийнята за заявою Івана Півня, що містить ті ж самі заборони, що і ухвала судді Довгої О. І. Така синхронність суддів Господарського суду Львівської області має на меті збереження безперервних судових заборон, направлених на протиправне утримання контролю над ВАТ "Агрофірма "Провесінь" його колишнього керівника Півня І. О.", - переконаний автор листа.

У своєму зверненні до президента голова наглядової ради ВАТ "Агрофірма "Провесінь" Костянтин Ялі відзначає, що "судді не тільки знали про очевидну протиправність судових рішень, але й сприяли їх найшвидшому винесенню (ухвали прийняті в день подачі позовних заяв без виклику сторін), оскільки раніше вказаний Господарський суд неодноразово згадувався в пресі у зв'язку з винесенням безпідставних ухвал про заходи для забезпечення позову, які використовувалися у рейдерських схемах".

"На жаль, вказані факти судового свавілля залишились поза реагуванням голови Вищого господарського суду Сергія Демченка, оскільки судді Господарського суду Львівської області до цього часу не притягнені до відповідальності за втручання в господарську діяльність акціонерного товариства та порушення прав акціонерів. Тому просимо Вашого особистого втручання та притягнути до відповідальності винних посадових осіб Господарського суду Львівської області", - йдеться у листі.

На початку лютого до голови Вищого господарського суду України Сергія Демченка звернулися активісти Громадської акції "Захистимо агрофірму "Провесінь" від Івана Півня".

Одна з їхніх вимог - звільнити суддів Господарського суду Львівської області Масловську та Білоуса, а також порушити і поновити розслідування за низкою кримінальних справ, що були порушені проти голови правління ВАТ "Агрофірма "Провесінь" Івана Півня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!