НАТО коштуватиме Україні $25-30 млн на рік?

Вівторок, 19 лютого 2008, 10:23

Членство в НАТО буде коштувати Україні близько $25-30 млн на рік.

Про це заявив депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Борис Тарасюк, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Народного руху України.

"НАТО має інвестиційний фонд, який складається зі внесків країн-членів. Польща - країна-член НАТО, яка за своїми параметрами схожа на Україну, хоча за втричі більше ВВП платить свій щорічний внесок у НАТО в розмірі $29 млн", - сказав Тарасюк.

"Ця цифра є результатом участі країни-члена НАТО в різних програмах, і вона вираховується від потенціалу держави і встановлюється шляхом переговорів. За умови вдалих переговорів ця цифра для України може становити десь $25 млн", - додав він.

Реклама:

Окрім того, Тарасюк підкреслив, що "у разі вступу в НАТО Україна щорічно буде платити $25-30 млн, що у розрахунку на кожного платника податків становить десь $1 на рік".

"Для порівняння, такі могутні країни-члени НАТО як Великобританія, Франція і Німеччина платять щорічно членський внесок у розмірі близько $200 млн. А в нейтральній Швеції військові витрати на рівні 4 млрд євро на рік або $600 у розрахунку на душу населення. Україна щорічно на "воєнку" витрачає близько $1,78 млрд. У Польщі ці витрати дорівнюють $100 на душу населення. Можна порівняти, скільки зможе заощадити Україна, будучи в Альянсі", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!