Російські ЗМІ: Росія готова усунути посередника

Вівторок, 12 лютого 2008, 11:02
Жертвою переговорів у вівторок стане "УкрГазЕнерго". 

Про це пише російська газета "Вєдомості"

Джерело в RosUkrEnergo вважає, що йому боятися немає чого, а усунення з українського ринку "УкрГазЕнерго" буде коштувати "Газпрому" значної вигоди, що він може компенсувати тільки підвищенням ціни.

Газпром готовий до зміни схеми поставок, але тільки після того, як будуть закриті всі старі борги і якщо умови експорту газу на Україну для "Газпрому" не погіршаться.

Співробітник "Нафтогазу України" заявив, що для України обмін підвищення ціни на прямі поставки прийнятний, але "масштаби підвищення повинні бути предметом переговорів. На переговорах із "Газпромом" "Нафтогаз" висуває дві ключові позиції: погашення заборгованості за газ, що виникли в 2007-му, за цінами 2007-го і усунення "УкрГазЕнерго".

Реклама:

За словами прес-секретаря "Нафтогазу" Валентина Землянського, учорашні переговори керівника компанії Олега Дубини із представниками "Газпрому" в Москві закінчилися безрезультатно, продовжаться сьогодні, коли завершаться - не зрозуміло.

Принципово питання вирішиться тільки під час візиту в Москву самої Тимошенко наприкінці лютого, завершує він.

Нагадаємо, що у вівторок в 17:00 за київським часом минає термін висунутого "Газпромом" ультиматуму. Якщо до цього часу газові переговори в Москві - з одного боку, між "Газпромом" і "Нафтогазом", з іншого - між Ющенко й Путіним, не завершаться успіхом, "Газпром" може перекрити Україні газ.

Сьогодні починається давно запланований дводенний робочий візит у Москву українського президента Віктора Ющенка. В понеділок Ющенко повідомив, що під час його зустрічі з Путіним будуть обговорюватися й газові питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!