Світові фондові ринки втратили в січні понад $5 трильйонів

Понеділок, 11 лютого 2008, 17:27

Світові фондові ринки втратили в січні 5,2 трильйона доларів через іпотечну кризу в США та неспокій інвесторів щодо сповільнення зростання світової економіки.

Як повідомляє AFP із посиланням на рейтингове агентство Standard&Poors, під час січневої кризи ринки, що розвиваються, впали на 12,44%, а розвинені - на 7,83%.

Із 52 бірж світу тільки дві уникнули падіння, інші за підсумками січня опинилися в мінусі, причому на половині з них падіння у відсотках вимірювалося двозначними числами.

Паризька біржа втратила в січні 12,27% вартості акцій, що торгувалися на ній, Лондонська - 8,85%, причому за три останні місяці показник утрат становив 16 відсотків. Фондовий ринок у Японії скоротився в січні у вартості на 4,47%.

Реклама:

На найбільшому фондовому ринку світу - американському - впродовж січня вартість акцій упала в січні на 6,07%, а за останніх 12 місяців - на 2,42%. Із великих розвинених ринків тільки Німеччина уникнула падіння на 12-місячному відрізку, хоча втрати в січні сягнули там 13,72%.

Основні ринки, що розвиваються, закінчили січень із такими показниками: Китай - мінус 21,4%, Росія - мінус 16,12%, Індія - мінус 16% і Туреччина - мінус 22,7%.

Позитивні значення за підсумками 12 місяців були лише в Аргентини й Тайваню.

24 січня відомий інвестор-мільярдер Джордж Сорос заявив, що рецесія в США практично неминуча, тоді як світова економіка в цілому може уникнути спаду.

"Лєнта.ру"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!