Голова "Нафтогазу" запропонував його продати

Понеділок, 11 лютого 2008, 09:20
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина пропонує перепідпорядкувати компанію Раді нацбезпеки і оборони України або продати її на відкритих торгах.

В інтерв'ю "Дзеркалу тижня" він висловив думку, що будь-який із цих заходів дозволить уникнути зайвої політизації роботи "Нафтогазу", яка, за його словами, і стала причиною глибокої кризи в компанії.

"Якщо НАК - стратегічне підприємство в Україні (це всі розуміють), то давайте його перепідпорядкуємо РНБОУ. Це один із варіантів", - запропонував Дубина.

Ще одним способом уникнути політичної залежності голова правління вважає продаж компанії: "Давайте її відкриємо і продамо: 1% - Укрсиббанку, 1% - Ощадбанку, зробимо "Нафтогаз" відкритим, приберемо політизацію і спокійно працюватимемо".

На думку Дубини, у періоди, коли робота компанії надмірно не політизувалася, її фінансовий стан був значно благополучнішим.

Реклама:

"Пам'ятаю НАК кінця 2002 року. Хоч би що там говорили і писали, компанія отримувала прибуток, володіла достатнім запасом газу у власних газосховищах, мала прямі відносини з Росією і Туркменістаном", - наголосив він.

Дубина відзначив, що зараз "Нафтогаз" став дуже залежним від посередників. "Газпрому" ще треба сказати спасибі за те, що вони з нами розмовляють, - у принципі, у нас немає з ними жодних відносин. Щоб розв'язати свої проблеми, ми маємо їхати до Швейцарії і спілкуватися з "РосУкрЕнерго", - констатував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!