Бютівець Жеваго готовий інвестувати в болгарський меткомбінат 80 мільйонів євро

П'ятниця, 1 лютого 2008, 12:47

Бізнесмен, депутат Верховної Ради від фракції БЮТ Костянтин Жеваго, який контролює один із найбільших виробників окатишів Полтавський ГЗК, заявляє про готовність інвестувати в металургійний комбінат "Креміковци" 80 млн євро.

Про це сказано в повідомленні болгарського уряду з посиланням на слова прем'єр-міністра Болгарії Сергія Станішева.

Згідно з повідомленням, Станішев зазначив, що одержав листа від Жеваго, у якому український бізнесмен підтверджує своє бажання придбати завод і зазначає, що ним розроблено інвестиційний план розвитку заводу, у тому числі в екологічній і соціальній сферах.

Станішев додав, що Жеваго заявляє про готовність негайно вкласти 80 млн євро в робочий капітал комбінату для забезпечення нормального функціонування підприємства.

Реклама:

Раніше іноземні ЗМІ повідомляли, що власник 71% акцій комбінату компанія Global Steel (її контролюють брати Прамод і Вінод Міттали) має намір продати зазначений пакет акцій болгарського меткомбінату через проблеми з виконанням інвестзобов'язань, які Global Steel узялася виконати при покупці контрольного пакета "Креміковци" у держави в 2005 році.

Як основних претендентів на придбання зазначеного пакету акцій іноземні ЗМІ називають Жеваго й компанію US Steel (США).

Прес-служба Жеваго не коментує інформацію про переговори щодо придбання комбінату.

"Креміковци" - найбільший меткомбінат Болгарії, спеціалізується на виробництві плоского прокату, виготовляє близько 70% болгарської сталі й близько 55% болгарського прокату.

Нагадаємо, Жеваго контролює фінансово-промислову групу "Фінанси та кредит", яка також включає у себе Полтавський гірничозбагачувальний комбінат і холдингову компанію "АвтоКрАЗ".

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!