ЗМІ: У ПФТС з'явився конкурент - "Перспектива"

Четвер, 31 січня 2008, 13:56
В основної української біржі ПФТС з'явився серйозний конкурент - торгово-інформаційна система "Перспектива" отримала статус фондової біржі й уже залучила до роботи більше 20 торговців цінними паперами.

Проце пише видання "Комерсант-Україна".

ТОВ "Торгово-інформаційна система "Перспектива" 29 січня завершила реорганізацію у відкрите акціонерне товариство й дістала статус фондової біржі.

Законодавство визначає, що в складі акціонерів біржі повинно бути мінімум 20 учасників фондового ринку, а їхні частки не можуть перевищувати 5%.

Тепер "Перспектива" підпадає під жорсткіші правила торгів, зокрема на біржі повинно залишитися два рівні лістингу. Фінансові втрати в результаті неможливості торгувати неліквідними активами будуть компенсовані за рахунок права страхових компаній, недержавних пенсійних фондів та інститутів спільного інвестування купувати цінні папери.

Реклама:

На відміну від ПФТС, на "Перспективі" поки немає "ринку котирувань", але впроваджений прогресивніший "ринок заявок", що працює за принципом безперервного подвійного аукціону зустрічних заявок, і ринок РЕПО (repurchase agreement, угода купівлі-продажу із зобов'язанням зворотного продажу на певних умовах). На біржі заявляють про можливість розрахунків за принципом "поставки проти платежу" в один день (технологія T+0), електронного документообігу з використанням електронно-цифрового підпису й криптографічного захисту інформації, а також проведення ІPO за технологією book-buіldіng. Цього року біржа планує провести розміщення на 1 млрд грн.

Учасники ринку вважають, що збої в роботі ПФТС, які виникли цього року, можуть підштовхнути частину торговців до переходу на "Перспективу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!