Уже в 2008 році ціна на газ може перевищити $179,5 - RosUkrEnergo

Понеділок, 28 січня 2008, 16:12

Виконавчий директор RosUkrEnergo Дмитро Глібко не зміг гарантувати, що вартість газу для України в 2008 році залишиться на рівні $179,5 за 1 тис. кубометрів.

Про це пишуть "Економіческіє ізвєстія".

Він сподівається, що найближчим часом компанії вдасться врегулювати спірні питання з НАК "Нафтогаз України" та ЗАТ "УкрГазЕнерго", які стосуються виплати заборгованості за поставлене в Україну паливо.

"Це питання занадто політизоване. Я б не хотів стати відправною точкою для подальших дискусій, які виведуть ситуацію в неконструктивне русло", - так Глібко відреагував на питання "Економіческіх ізвєстій" про можливу зміну ціни на газ для українських споживачів, через те, що RosUkrEnergo закуповує дороге російське паливо.

Реклама:

Він нагадав про заяву свого колеги Костянтина Чуйченка (виконавчого директора RosUkrEnergo), у якій говорилося, що "відбулося зниження обсягів постачання природного газу із Центральної й Середньої Азії у зв'язку з аномально холодною погодою".

Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що прийшов час для перегляду транзитних ставок для транзиту російського газу в Європу через Україну.

21 січня екс-глава "Нафтогазу" Олексій Івченко заявив, що ціну на транзит російського газу потрібно підняти до 2,3 долара за 1000 кубометрів на 100 кілометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!