НКРЗ проводить засідання всупереч забороні суду

П'ятниця, 7 грудня 2007, 13:48 -

Національна комісія з регулювання зв'язку відкрила засідання всупереч ухвалі Окружного адміністративного суду Києва від 5 листопада, що забороняє проводити збори нелегітимним складом комісії.

Про це повідомив поновлений указом президента Віктора Ющенка член НКРЗ Петро Семерей.

Зокрема, комісії заборонено проводити збори й приймати рішення за участі нелегітимних членів Володимира Звєрєва, Надії Костриби, Володимира Пащука й Сергія Колобова.

Семерей також повідомив, що НКРЗ оскаржила рішення Окружного адміністративного суду Києва від 19 жовтня, й 6 грудня Апеляційний суд Києва скасував це рішення, відповідно до якого комісії заборонялося проводити збори і приймати рішення за участі Звєрєва, Костриби й Пащука.

Реклама:

Водночас на сьогодні діє друге рішення суду від 5 листопада.

"Тому сьогодні проводяться збори всупереч рішенню Окружного адміністративного суду від 5 листопада, а це передбачає кримінальну відповідальність посадових осіб за невиконання ухвали або рішення суду", - сказав Семерей.

З його слів, у сьогоднішньому засіданні беруть участь члени комісії Костриба, Пащук, Колобов, Єжова, Філіпова, Мазур, Олійник і Звєрєв.

Нагадаємо, 19 жовтня й 5 листопада Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов компанії "Ант" і заборонив комісії проводити збори і приймати рішення за участі нелегітимних членів Звєрєва, Костриби, Пащука й Колобова.

З початку року Кабмін звільнив голову комісії Гайдука й членів комісії Апасова, Склярова й Семерея, призначивши замість них Звєрєва, Кострибу, Пащука й Колобова.

Ющенко припинив всі зміни Кабміну в складі НКРЗ і направив подання в Конституційний Суд із проханням оцінити конституційність постанов Кабміну, а також звернувся в Генеральну прокуратуру й Службу безпеки України з проханням перевірити законність рішень НКРЗ, прийнятих нею після припинення президентом постанов Кабміну щодо складу й діяльності комісії, оскільки вважає останні рішення НКРЗ, зокрема щодо видачі низки ліцензій, непрозорими й такими, що мають ознаки зловживань.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: