Київ зменшив торговельні надбавки вдвічі

П'ятниця, 7 грудня 2007, 16:53 -

Київська міська державна адміністрація зменшила граничну торговельну надбавку на ковбасні вироби (варені), сир, сметану, вершкове масло й соняшникову олію вдвічі - з 20% до 10% від оптової ціни виробника.

Про це на засіданні колегії Київміськадміністрації сказав начальник Головного управління цінової політики Василь Яструбинський.

Адміністрація також установила граничну торговельну надбавку на хліб і хлібобулочні вироби 15% від оптової ціни виробника.

Водночас адміністрація залишила на попередньому рівні граничні торговельні надбавки на борошно, макаронні вироби, крупи й цукор - 12%, на м'ясо птиці - 10%, на яловичину й свинину - 15%.

Реклама:

Київміськадміністрація також установила граничний рівень рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого й другого сортів, житнього борошна на рівні 7% від повних витрат із їх виробництва, виробництва хліба й хлібобулочних виробів із цього борошна й виробів для діабетиків - на рівні 10%.

Окрім того, адміністрація зобов'язала всіх суб'єктів підприємницької діяльності, незалежно від форм власності, які виготовляють або реалізують зазначену продукцію, декларувати зміни оптово-відпускних цін на неї в Головному управлінні цінової політики.

Зі слів Яструбинського, Міськадміністрація направила своє розпорядження про встановлення цих граничних торговельних надбавок на реєстрацію в Управління юстиції в Києві.

Як відомо, 17 жовтня Кабінет Міністрів увів декларування зміни оптово-відпускних цін на продтовари з метою запобігти необґрунтованому росту цін.

Зокрема, Кабмін увів необхідність схвалення місцевими органами влади будь-якого планованої зміни оптово-відпускних цін на продтовари.

Декларуванню підлягають зміни оптово-відпускних цін на пшеничне борошно вищого, першого і другого ґатунків, житнє борошно, яловичину, свинину, м'ясо птиці, ковбасні вироби (варені), молоко, сир, сметану, вершкове масло, яйця продтовари у разі, якщо такі ціни збільшуються протягом місяця на 1%.

У серпні 2006 року Київміськадміністрація збільшила граничну торговельну надбавку на хліб і хлібобулочні вироби вдвічі - з 10% до 20% від оптової ціни виробника, у квітні 2005 року - установила граничну торговельну надбавку на ковбаси варені, молоко, сир, вершкове масло й соняшникову олію - 20%, на яловичину, свинину - 15%, на м'ясо птиці - 10%, на борошно, крупи, макаронні вироби, цукор - 12%.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: