Fiat припиняє співпрацю з китайцями

Середа, 26 грудня 2007, 18:42 -

Італійський автомобільний концерн Fiat S.p.a. припинить співпрацю з китайською автомобілебудівною Nanjing Automobile в діяльності спільного підприємства - компанії Jiangsu Nanya Auto Co., Ltd.

Про це журналістам повідомив президент китайської компанії Юй Цзянвей, передає Reuters. Вихід Fiat із СП пов'язаний з тим, що Nanjing Auto наразі об'єднується з найбільшим у Китаї автовиробником SAIC Motor Corp. Інші деталі не повідомляють.

Відзначимо, що сьогодні Fiat вивчає можливість інвестицій у ВАТ "АВТОВАЗ". У жовтні компанії підписали меморандум про взаєморозуміння, в якому сторони домовилися про співпрацю в сфері інжинірингу, технологічних процесів, розробки, виробництва і постачання виробів, двигунів та інших компонентів.

Як повідомлялось, чистий прибуток італійського автомобільного концерну Fiat S.p.a. за 9 місяців 2007 р. зріс в 2,3 разу - до 1,38 млрд євро в порівнянні з 613 млн євро, отриманими за аналогічний період роком раніше, а в III кварталі ц. р. чистий прибуток концерну збільшився в 2,2 разу - до 432 млн євро.

Реклама:

Нагадаємо, в 2005 р. компанію MG Rover визнали банкрутом і продали китайській фірмі Nanjing Automobile Corporation за 100 млн дол. Nanjing також придбала права на торгову марку MG і емблему марки Rover. Відзначимо, що компанія SAIC була другим претендентом на придбання MG Rover. А у 2006 р. німецький концерн BMW продав SAIC бренд Rover.

SAIC - найбільший виробник автомобілів у Китаї. Компанія має СП одночасно з Volkswagen і General Motors. У Китаї автомобілебудівна галузь підтримується низкою протекціоністських законів, а також отримує субсидії з держбюджету.

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: