Владімір Путін очолить Газпром?

П'ятниця, 21 грудня 2007, 16:33

Аналітики й чиновники припускають, що після виборів у Володимира Путіна може з'явитися ще один обов'язок - керівництво радою директорів Газпрому. Дмитро Медведєв, коли стане президентом країни, хоче залишити цей пост.

Закон не дозволяє президентові займати інші посади, заявив перший віце-прем'єр Дмитрій Медведєв. Після перемоги на президентських виборах він залишить пост голови ради директорів Газпрому.

Це крісло Медведєв займає з 2000-го.

Акціонери можуть висувати кандидатів у раду директорів компанії до 31 січня 2008-го, але проект розпорядження зі списком держпредставників уже направлений в уряд, говорить чиновник Мінекономрозвитку.

Реклама:

І чиновники, і експерти намагаються спрогнозувати, хто займе вакантне крісло. Популярним кандидатом виявився Владімір Путін, якого Медведєв запропонував як майбутнього прем'єр-міністра.

Його назвали й чиновник із оточення Медведєва, і два джерела, наближених до Газпрому і його ради директорів. А чиновник, наближений до Кремля, уточнив, що спочатку раду може очолити "технічний кандидат", а потім - Путін.

Представник Газпрому Сергій Купріянов і співробітники секретаріату Медведєва від коментарів відмовилися.

"Вєдомості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!