Колишній власник "Сандори" має намір створити сімейний бізнес у АПК

П'ятниця, 9 листопада 2007, 13:02

Колишній співвласник великого українського виробника соків компанії "Сандора" (Миколаїв) Сергій Сипко має намір створити сімейний бізнес у агропромисловому комплексі.

Про це він сказав журналістам.

"Ми маємо намір створити сімейний бізнес, пов'язаний із розвитком агропромислового комплексу", - зазначив він.

Він уточнив, що це буде вертикально інтегрований холдинг, який займатиметься вирощуванням сільськогосподарських культур і переробкою.

Реклама:

Реалізацією готової продукції кінцевому споживачеві компанія займатися не буде.

"Єдине, чого ми не будемо робити, - це те, що ми робили на "Сандорі" - ми не будемо продавати продукт кінцевому споживачеві. Ми будемо робити бізнес для бізнесу", - сказав він.

Які саме продукти вироблятиме компанія, він не уточнив, пославшись на незакінченість бізнес-плану з цього проекту, який зараз перебуває ще в стадії розробки.

Зі слів Сипка, він зі своїм сином Олексієм Сипком (колишній бренд-менеджер ТМ "Садочок") уже створив сільськогосподарське підприємство "Інтегрована агросистема", яке орендує близько 3 тис. га зрошуваних земель на півдні Миколаївської області й у Херсонській області, а також у майбутньому площі орендованих земель планується збільшувати.

"Поки рано говорити про кінцеву вартість проекту, тому що бізнес-план ще не готовий. Коли буде готовий, тоді буде точно зрозуміло, які гроші потрібні для цього бізнесу", - підкреслив Сипко в розмові про інвестиції в даний проект.

На першому етапі вартість проекту становить близько 60 млн доларів.

Сергій Сипко раніше обіймав посаду генерального директора ТОВ "Сандора" і володів 10% компанії.

Як повідомляло агентство, компанії "PepsiAmericas" і "PepsiCo" у листопаді сконцентрували 100% компанії "Сандора".

Загальна вартість купівлі становила 678,7 млн доларів.

ТОВ "Сандора" засноване в 1996 році.

Виробничі потужності компанії включають завод із переробки фруктів, овочів і виробництва соків (Миколаївська область), завод із виробництва соків (Миколаївська область), два заводи з переробки фруктів і овочів (Крим і Херсонська область).

"Сандора" випускає сокову продукцію під брендами: "Сандора Ексклюзив", "Сандора", "Сандора Класик", "Сандора Свіжа Ягода", "Дарунок", "Садочок", "Сандорик", а також холодний чай "SANDAY" і два бренди вина "Золота Ольвія" та "Святкова Колекція".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!