Банкіри допускають ревальвацію гривні в 2008-му

П'ятниця, 9 листопада 2007, 18:56

Банкіри допускають ревальвацію гривні в 2008 році.

"Якщо можлива ревальвація, то в наступному році. У нинішньому році її не буде. На мою думку, у цей час немає такого припливу валюти ззовні, який би перевищив внутрішній попит і ревальвував би гривню", - сказав "Українським Новинам" голова правління "Банку НРБ" Владислав Кравець.

На думку заступника голови правління банку "Фінанси і Кредит" Ігоря Львова, певне зміцнення курсу гривні можливе в 2008 році, однак цей процес буде плавним.

"Якщо буде ревальвація (в 2008 році), то плавна, з невеликими коливаннями. Зараз (офіційний) курс 5,05 (UAH/USD), можливо, до кінця наступного року буде 5,0 (UAH/USD)", - сказав він.

Реклама:

Голова правління "Трансбанку" Олександр Адлер думає, що ревальвація малоймовірна як до кінця 2007 року, так і в 2008 році.

"Розхитування системи нікому не потрібне. Стабільність - добра ознака, і її будуть дотримуватись. Я вважаю, Нацбанк не піде (на ревальвацію)", - сказав він.

На думку провідного аналітика інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб" Миколи Івченка, заява голови НБУ Володимира Стельмаха в жовтні щодо можливої ревальвації гривні дає підстави очікувати такого кроку.

"Швидше за все, це не відбудеться раніше формування нового уряду... Ревальвація до рівня 4,95 (UAH/USD), швидше за все, відбудеться після Нового року. Цілком можливо, вона буде йти плавно, по копійці. Процес може бути розтягнутий на кілька місяців", - сказав він.

Як повідомлялося, у середині жовтня голова НБУ Володимир Стельмах заявив про наявність економічних підстав для зміцнення курсу гривні.

Пізніше Президент Віктор Ющенко й голова ради НБУ Петро Порошенко висловилися про недоцільність ревальвації гривні.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!