Для України позитиви від вступу до СОТ переважують можливі негативи

Вівторок, 6 листопада 2007, 14:01

Міністерство закордонних справ вважає, що довгострокові позитиви від вступу України до Світової організації торгівлі переважують можливі локальні негативи.

Про це заявив Перший заступник міністра закордонних справ Володимир Хандогій, виступаючи на конференції "Дипломатія й бізнес: діалог партнерів".

"Ми вважаємо, що довгостроковий характер позитиву значно більший локальних негативів, які частково стосуватимуться деяких підприємств нашої економічної системи, у результаті вступу України до СОТ", - заявив він.

Хандогій визнав можливість деяких ризиків для України на перших етапах після вступу до СОТ.

Реклама:

"Це може призвести до погіршення ситуації у певних регіонах", - додав він.

Водночас, Хандогій підкреслив особливу важливість реструктуризації української економіки й поліпшення інвестиційного клімату.

На його думку, вступ до СОТ створить необхідні умови для входження України в зону вільної торгівлі з Євросоюзом і відкриє український ринок для інвестицій.

Хандогій також підкреслив важливість входження України в зону вільної торгівлі для поглиблення економічних відносин із країнами Європи, які не входять до Європейського Союзу.

"Йдеться про закріплення України в економічному просторі Європи, і сьогодні вступ до СОТ дає шанс це зробити", - додав він.

Як повідомлялоcя, посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що новий склад Верховної Ради повинен прискорити ухвалення рішення про вступ України до Світової організації торгівлі.

Представник України при штаб-квартирі Світової організації торгівлі в Женеві (Швейцарія) Володимир Балута прогнозує вступ нашої країни до цієї організації восени 2008 року.

Кабмін заявив про досягнення з Киргизстаном (останньою країною, з якої Україна повинна погодити протокол) домовленості щодо протоколу про СОТ.

Кабінет Міністрів розраховує завершити підготовку підсумкового звіту про вступ України до Світової організації торгівлі наприкінці листопада.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!