Ющенко - за посилене фінансування острова Зміїного

Вівторок, 6 листопада 2007, 15:51

Президент Віктор Ющенко виступає за щорічне фінансування програми розвитку інфраструктури острова Зміїного.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента.

Відповідно до повідомлення, у рамках поїздки в Одеську область Ющенко відвідав село Біле, розташоване на острові Зміїний.

За результатами відвідування острова Ющенко заявив, що проблеми Зміїного мають державний характер.

Реклама:

При цьому Президент зазначив, що для їх вирішення необхідно щорічно фінансувати програми розвитку інфраструктури острова.

Зокрема, слід фінансувати енергетичне забезпечення, забезпечення водою, добудування каналізаційної насосної станції, а також утилізацію відходів споживання й металобрухту.

Крім цього, Ющенко підкреслив важливість берегового зміцнення й завершення реконструкції побудованих на острові будинків.

Президент також наполягає на забезпеченні острова гарантованим транспортним сполученням, установами науково-дослідних станцій.

Нагадаємо, 6 листопада Ющенко відбув із одноденною робочою поїздкою в Одеську область ознайомитися зі справами регіону.

Румунія вважає порушенням міжнародного права  Україною селище на острові Зміїному.

Україна готова розглядати делімітацію шельфу Чорного моря з Румунією на двосторонньому рівні паралельно з розглядом у Міжнародному суді Організації Об'єднаних Націй.

Україна сподівається залагодити розбіжності щодо делімітації морського шельфу в Чорному морі з Румунією до того, як Міжнародний суд ООН прийме своє рішення з цієї проблеми.

16 вересня 2004 року Румунія звернулася в Міжнародний суд ООН із проханням розмежувати морський кордон із Україною, у тому числі континентальний шельф і особливі економічні зони.

Україна й Румунія під час обговорення лінії кордону в Чорному морі розходяться в юридичному визначенні статусу українського острова Зміїний, котрий румунська сторона хоче позначати як скелю, без права на територіальні води, а українська - як острів, із правом на територіальні води.

На шельфі навколо Зміїного перебувають великі запаси нафти й газу.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!