Кабмін хоче створити концерн "Синтез-газ України"

Вівторок, 6 листопада 2007, 16:14

Кабінет Міністрів має намір створити Державний концерн "Синтез-газ України".

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів.

Відповідний проект постанови схвалено на засіданні урядового комітету з економічної політики і європейської інтеграції 5 листопада й спрямований для затвердження на найближче засідання Кабміну.

На думку Кабміну, утворення такого концерну посприяє забезпеченню економічної й енергетичної безпеки держави, ефективному використанню альтернативних видів палива, скороченню споживання природного газу, більш повному задоволенню потреб споживачів в електричній і тепловій енергії.

Реклама:

Як повідомлялося, у травні Національне агентство з ефективного використання енергоресурсів прогнозувало ухвалення рішення Кабміном про створення Національної акціонерної компанії "Синтез-газ України" у червні.

Планується, що через 5--8 років за стабільного фінансування компанія зможе наростити обсяги виробництва синтетичного газу до 12 млрд куб. м на рік.

Для цього, на думку фахівців, необхідно вкласти не менш як 4,8 млрд гривень.

До складу компанії планували включити Клавдіївський дослідно-експериментальний завод, Теплоелектростанцію "Обухівська Енергія" (Київська область), державне підприємство "Енергоефективність" (зараз входить до складу НАЕР), а також один із інститутів, що займаються проблемами енергоефективності.

Одна з іноземних компаній запропонувала в майбутньому викупити 26% "Синтез-газу".

Планувалося, що "Синтез-газ України" буде займатися науковими розробками, виробництвом обладнання для виробництва синтез-газу, а також виробництвом тепла й електроенергії.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!