Васадзе і "General Motors" створять спільне підприємство в Польщі

Вівторок, 6 листопада 2007, 17:45

"Українська автомобільна корпорація" ("УкрАвто") домовилася з великим світовим виробником автомобілів компанією "General Motors" (GM) про створення спільного підприємства з виробництва автомобілів у Польщі.

Про це сказано в повідомленні прес-служби "УкрАвто", передають "Українські новини".

СП буде розміщено на заводі FSO (Fabryka samochodow osobowych, Варшава, Польща), що входить до структури "УкрАвто".

Відповідно до домовленостей між "Укравто" і GM, які зараз перебувають на остаточній стадії, 60% акцій належатимуть "УкрАвто", а 40% - підрозділу "General Motors GM Daewoo" (Південна Корея).

Реклама:

"Наш успішний досвід співробітництва з "УкрАвто", а також досягнення "General Motors" у Польщі дають нам упевненість у нашому наступному кроці. Наше партнерство, що бере свій початок з 1998 року в рамках кооперації на заводі "Gliwice" у південному регіоні Польщі, показало свою ефективність. Тому ми абсолютно впевнені в тому, що завод у Варшаві випускатиме продукцію відповідно до світових стандартів якості", - цитує прес-служба віце-президента з питань виробництва європейського підрозділу GM Еріка Стівенса.

Президент "УкрАвто" Таріел Васадзе підкреслив, що сподівається на ефективне продовження співробітництва з GM.

Нагадаємо, компанія "АвтоЗАЗ", яка входить у структуру "УкрАвто", в жовтні 2005 року завершила придбання 19,9% державних акцій Варшавської автомобільної фабрики "Fabryka samochodow osobowych".

Відповідно до договору, із придбанням 19,9% акцій "АвтоЗАЗ" дістав право управляти 84,31% фабрики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!