Бойко спрогнозував рівень споживання газу в 2007 році

Понеділок, 5 листопада 2007, 14:04

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко прогнозує споживання 65 млрд кубометрів природного газу в 2007 році.

"Відповідним чином, виходячи з цих обсягів споживання енергоносіїв, сформований також баланс наступного року", - йдеться в повідомленні Мінтопенерго.

Як зазначалося, наприкінці жовтня Кабінет Міністрів скоротив прогнозний обсяг споживання природного газу в 2007 році на 2%, або на 1,447 млрд кубометрів, до 69,629 млрд кубометрів.

Реклама:

Кабмін також скоротив прогноз постачання газу компанією "РосУкрЕнерго" на адресу спільного підприємства "УкргазЕнерго" на 5,64%, до 53,785 млрд кубометрів.

Прогнозні баланси надходження і розподілу природного газу щорічно розробляються Міністерством палива й енергетики, Міністерством економіки і Національною комісією з регулювання електроенергетики разом із Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, Президент Віктор Ющенко допускає часткову приватизацію "Нафтогазу України" після оптимізації внутрішнього ринку газу.

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін заявив, що допускає можливість поступового переходу на світову ціну на російський газ для України.

Корреспондент.нет із посиланням на "Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!