Рада директорів "Citigroup" екстренно відправила у відставку голову компанії

Понеділок, 5 листопада 2007, 15:18

У неділю, 4 листопада, рада директорів "Citigroup" на екстренному засіданні ухвалила рішення про відставку виконавчого директора і голови компанії Чарльза Прінса.

Як йдеться у прес-релізі найбільшого банку США, головою ради директорів на місце Прінса призначений Роберт Рубін, який обіймав з 1995 до 1999 року посаду міністра фінансів США. Керівник європейського підрозділу "Citigroup" Уін Бісчоф стане тимчасовим виконавчим директором.

Про відставку Прінса вирішили раніше, після того, коли з'ясувалося, що банку довелося списати кілька мільярдів доларів безнадійних боргів.

Реклама:

Відставка Прінса - один із ключових антикризових заходів, який рада директорів має намір зробити через різке падінням котирувань "Citigroup".

За даними видання "The Wall Street Journal", яке в своїй електронній версії перше повідомило про відставку Прінса, "Citigroup" має намір списати від 8 до 11 мільярдів доларів активів, окрім вже оголошених до списання 6,5 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, на початку жовтня компанія оголосила про реструктуризацію топ-менеджмента у зв'язку зі збитками в розмірі 3,3 мільярда доларів через всесвітню фінансову кризу.

Нагадаємо, криза також призвела до звільнення виконавчого директора найбільшого інвестбанку США "Merrill Lynch" Стена О"Ніла. Рішення про його відставку ухвалили у вівторок.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!