Фірташ надивився собі стратегічне підприємство на кордоні з Україною

Понеділок, 5 листопада 2007, 17:17

Структури, афільовані з українським підприємцем Дмитром Фірташем, оформляють угоду із придбання великого пакета акцій ЗАТ "Молдавська ГРЕС", яка експлуатує найбільшу в регіоні теплову електростанцію.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді України.

Співрозмовник уточнив, що продає акції "Молдавської ГРЕС" одна з російських компаній, яка є "великим постачальником енергоресурсів на експорт".

Співрозмовник агентства також повідомив, що Міністерство палива й енергетики України нещодавно відновило вивчення можливості імпорту в країну електроенергії, що може виробляти Молдавська ГРЕС.

Реклама:

Раніше такі постачання були визнані українською стороною економічно недоцільними через високу ціну цієї електроенергії.

"Молдавська ГРЕС у 2005 році ввійшла до складу групи ЗАТ "ІНТЕР РАТ ЄЕС" (РФ).

Держпідприємство "Національна енергетична компанія "Укренерго", що експлуатує українські магістральні і міждержавні лінії електропередачі, і приналежний Фірташу угорський енерготрейдер "Emfesz Kft" 11 вересня 2007 року зареєстрували на території України консорціум "Південна Енергетична Компанія".

"Emfesz" одержав сімдесяти п'ятивідсоткову частку статутного капіталу консорціуму, "Укренерго" - 25%.

Діяльність "ПЕК" у найближчі два-три роки буде спрямована на відновлення лінії електропередачі "Південно-Українська АЕС - Ісакча" (Румунія) на ділянці від румунсько-українського до українсько-молдавського кордону з метою організації додаткового каналу експорту електроенергії, виробленої Молдавською ГРЕС, потужністю 200 мВт.

Прес-секретар "Emfesz" Борис Шестаков повідомив агентству, що угорський енерготрейдер і створений недавно за його участі консорціум не беруть участі в угоді з придбання акцій АТ "Молдавська ГРЕС".

Представники "Group DF", яка керує активами Фірташа, відмовилися коментувати агентству інформацію про придбання структурами, близькими до підприємця, великого пакета акцій АТ "Молдавська ГРЕС".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!