У Семенюк хочуть продати державні лікарні

Понеділок, 5 листопада 2007, 17:43

Фонд державного майна виступає за приватизацію державних медичних установ (лікарень і поліклінік), повідомив заступник голови Фонду держмайна Олександр Потімков.

За його словами, приватизація лікарень і поліклінік є перспективною з огляду на те, що приватні клініки в Україні - прибуткові організації, на відміну від державних.

Для проведення приватизації лікарень і поліклінік необхідно розробити нормативно-правову базу медстрахування населення, без розвитку якої неможливо налагодити систему якісного надання послуг, а отже, зацікавити можливих інвесторів.

Реклама:

Потімков вважає, що взаємодіяти з лікарнями та поліклініками своїх клієнтів повинні спеціальні страхові фонди, які будуть зацікавлені в тому, щоб дані медустанови надавали якісні послуги.

Також ФДМ підтримує приватизацію недобудованих медичних установ.

За словами Потімкова, місцеві бюджети фактично не здатні завершити їх будівництво, й дані об’єкти із часом можуть бути закинуті або зруйновані.

Він вважає, що недобудовані об’єкти медичного призначення слід приватизувати в першу чергу.

Як повідомлялося, в січні-жовтні 2007 Фонд державного майна перерахував до державного бюджету 1 977,615 млн гривень, отриманих від продажу державного майна.

Як повідомлялося, на 1 вересня 2007 року ФДМ перерахував до бюджету 1 млрд 627 млн гривень, отриманих від приватизації.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!