"Газпром" збудує в Німеччині найбільше в Європі сховище газу

П'ятниця, 30 листопада 2007, 12:40

Російський газовий монополіст "Газпром" збудує найбільше підземне сховище газу (ПСГ) у Європі. Воно буде розташоване на території Німеччини, повідомив представник компанії Gazprom Germania.

Будівництво ПСГ має розпочатися 2009 року. Передбачається, що сума, яку необхідно інвестувати в проект, становитиме 420 мільйонів євро. ПСГ буде розташоване в місті Гінріхсгагені (Hinrichshagen) на глибині 650 метрів. До нього надходитиме газ із трубопроводу Nord Stream (Північно-Європейський газогін), який "Газпром" будує з німецькими компаніям E.On і Basf, а також нідерландською Gasunie. Крім того, може бути збудоване і друге ПСГ - у місті Швайнріху.

Раніше "Газпром" оголосив про плани будівництва в Німеччині двох електростанцій. 13 листопада повідомлялося, що одна з них буде в місті Лубміні на Балтійському морі. Проектна потужність її складе один гігават. Де буде друга електростанція, наразі невідомо.

Nord Stream - один із наймасштабніших проектів "Газпрому". Газопровід пройде через дно Балтійського моря, що дасть змогу Росії постачати газ до Західної Європи повз країни-транзитери.

Реклама:

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!