Коаліція зобов'язується підпорядкувати Аграрний фонд Кабміну

П'ятниця, 30 листопада 2007, 18:15

Коаліція зобов'язується перевести Аграрний фонд із підпорядкування Міністерства аграрної політики в підпорядкування Кабінету Міністрів.

Про це сказано в програмі коаліції.

Коаліція має намір підпорядкуваи Аграрний фонд Кабміну з формуванням спостережної ради із представників центральних органів виконавчої влади, відповідальних за формування економічної, фінансової й аграрної політики.

Також вона зобов'язується застосовувати здійснювані Аграрним фондом інтервенції винятково для нагромадження продрезерву й забезпечення балансування ринку, при цьому проведення товарних і фінансових інтервенцій для досягнення мінімальних і максимальних цін буде відбуватися лише за цінами біржового товарного ринку України.

Реклама:

Відповідні зміни коаліція планує внести до закону "Про державну підтримку сільського господарства України".

Також планується внести зміни до закону "Про державний матеріальний резерв", забезпечивши формування державного продовольчого резерву винятково Аграрним фондом (нагромадження й реалізація сільгосппродукції Держрезервом тільки в рамках обсягів мобілізаційного резерву).

Окрім цього, Держрезерв повинен передати сільськогосподарську продукцію понад норму мінімального нагромадження Аграрному фонду.

Як відомо, Аграрний фонд є структурним підрозділом Мінагрополітики й займається проведенням інтервенцій і заставних закупівель продовольчих товарів.

Державний комітет із матеріального резерву займається закупівлею товарів для забезпечення державної безпеки в затверджених урядом обсягах.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!