Мінсім'ї за знесення наземної частини ТРЦ, який заважає Євро-2012

П'ятниця, 30 листопада 2007, 18:56

Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту виступає за знесення наземної частини торговельно-розважального центру "Троїцький", розташованого перед Національним спортивним комплексом "Олімпійський", і за збереження підземної частини споруди для паркінгу.

Про це сказав журналістам перший заступник міністра у справах сім’ї, молоді й спорту Віктор Руденко.

"Позиція міністерства така, щоб у межах цивілізовано ухваленого рішення й зацікавленості громадськості прийти до згоди, щоб знести на Троїцькій площі верхню частину споруд, а підземну частину залишити під паркінг, який можна використовувати безпосередньо в рамках проведення Євро-2012", - сказав Руденко.

Він зазначив, що Київська міськрада ухвалила рішення про демонтаж споруди на Троїцькій площі, однак поки не визначено механізм компенсації видатків забудовникам і власникам споруди.

Реклама:

"Процедура нікому не відома. Хто повинен зробити крок, щоб почати демонтаж цієї площі, ніхто не знає", - сказав заступник міністра.

Як повідомлялося, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс виступає за демонтаж торгово-розважального центра "Троїцький", розташованого перед Національним спортивним комплексом "Олімпійський", без грошової компенсації компанії-забудовникові "Юджин".

Київська міська рада просить Кабінет Міністрів визначити джерела фінансування компенсації компанії-забудовникові "Юджину" за знос торгово-розважального центра "Троїцький".

Група інвесторів має намір вкласти 1,7 млрд доларів у реконструкцію Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у Києві до 2010 року.

Цей проект передбачає повну реконструкцію без зносу наявного стадіону.

На початку жовтня Кабмін доручив Міністерству сім’ї, молоді й спорту до 3 листопада забезпечити розробку проектно-кошторисної документації щодо реконструкції Національного спорткомплексу "Олімпійський" у Києві.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!