Суд дозволив "Київстару" проводити зовнішній аудит

Середа, 28 листопада 2007, 11:58

Господарський суд Києва 23 листопада прийняв відмову компанії "Альпрен", яка є дочірнім підприємством російської "Альфи", від свого позову, у результаті чого операторові мобільного зв'язку компанії "Київстар" дозволено проводити зовнішній аудит і оголошувати фінансові результати.

Про це повідомила прес-служба телекомунікаційної компанії Telenor (Норвегія).

22 лютого Господарський суд Києва задовольнив поданий 21 лютого "Альпреном" позов, відповідно до якого компанії Ernst&Young було заборонено проводити аудиторську оцінку діяльності "Київстару".

"Зараз не існує ніяких правових перешкод для оприлюднення компанією "Київстар" своєї фінансової інформації й надання звітів акціонерам компанії. Ми сподіваємося, що цей крок із боку афілійованих компаній "Альфи" означає, що вони готові виконувати рішення арбітражу, який зобов'язав їх припинити зазіхання на "Київстар" і Telenor через українську судову систему й відновити корпоративне управління в компанії", - цитує прес-служба Telenor голову представництва Telenor в Україні Тронда Мое.

Реклама:

Telenor також розраховує, що "Альфа" візьме участь у відновленні корпоративного управління "Київстару", взявши участь у зборах акціонерів оператора.

Зі слів Мое, ці кроки можуть відновити гарні відносини між конфліктуючими акціонерами "Київстару".

Як повідомляло агентство, 15 травня Апеляційний господарський суд Києва визнав законною ухвалу Господарського суду Києва від 22 лютого про заборону компанії Ernst&Young проводити аудит фінансової звітності оператора мобільного зв'язку компанії "Київстар" за позовом компанії "Альпрен".

29 грудня 2006 року Господарський суд Києва заборонив компанії Ernst & Young проводити аудит фінзвітності "Київстару" за 2006 рік за позовом його акціонера компанії "Сторм".

2 листопада Федеральний окружний суд США у Південному окрузі штату Нью-Йорк задовольнив клопотання компанії Telenor і підтвердив рішення арбітражного суду Нью-Йорка від 1 серпня, відповідно до якого російська Altimo повинна продати свою частку акцій у "Київстарі" протягом 120 днів не пов'язаній з нею компанії або позбавити себе активів (якщо більше 5%) у компаніях-конкурентах - операторах зв'язку Turkcell і "Українські новітні технології".

56,51% акцій "Київстар" належить норвезькій телекомунікаційній компанії Telenor, 43,49% акцій - "Сторму".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!