"Богдан" інвестує в розвиток автобусів 255 мільйонів

Середа, 28 листопада 2007, 12:16

Корпорація "Богдан" має намір інвестувати в розвиток автобусного виробництва 255 млн гривень у 2008 році.

Про це на присвяченому випуску десятитисячного автобуса "Богдан" брифінгу сказав голова спостережної ради заводу "Черкаський автобус", який входить до корпорації, Олександр Дорош.

З його слів, із цієї суми на розвиток заводу "Черкаський автобус" буде спрямовано 16-20 млн гривень, решту суми - на розвиток автобусного виробництва в Луцьку.

Така велика різниця в кількості інвестованих коштів у різні майданчики пов'язана з тим, що "Черкаський автобус" не має додаткових площ (на відміну від Луцька) для розширення виробництва.

Реклама:

Зі слів прес-секретаря корпорації Сергія Красулі, не менше 70% від суми інвестицій становитимуть позикові кошти, решта - реінвестований прибуток.

Як повідомляло агентство, 2008 року корпорація "Богдан" має намір виготовити 4,5 тис. автобусів і тролейбусів, а за підсумками 2007 року корпорація має намір зробити 3200-3300 автобусів і тролейбусів.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року 20 підприємствами-виробниками й реалізаторами автомобільної й автобусної техніки, у тому числі Луцьким автомобільним заводом і заводом "Черкаський автобус", які випускають автобуси модельного ряду "Богдан".

Корпорація випускає автобуси "Богдан" на "Черкаському автобусі" і ЛуАЗі з використанням інтегральної конструкції кузова, що дає змогу встановлювати на кузов обладнання без використання шасі.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!