Кінах думає, що ціна на газ несе Україні "серйозні проблеми"

Середа, 28 листопада 2007, 12:56

Ціна на імпортний природний газ у 2008 році буде формуватися з урахуванням рівня тарифу на транзит газу територією України.

Про це під час засідання уряду у середу заявив міністр економіки Анатолій Кінах.

На питання, якою саме може бути ціна на газ у 2008 році для Україні, враховуючи подорожчання Туркменського газу для Росії, Кінах не зміг дати точної відповіді.

"У разі, коли газ буде коштувати для України більше 180 доларів за 1 кубометр, у таких галузях, як хімічна промисловість, можуть бути серйозні проблеми, адже там вкрай мало можливостей для зменшення собівартості продукції", - сказав він.

Кінах також повідомив, що, за непідтвердженими даними, туркменська сторона має наміри перейти з 2009 року на формування ціни на свій газ на основі стандартної формули визначення середньоєвропейської ціни на природній газ.

Реклама:

Окрім того, Кінах зазначив, що не можна допускати, щоб "у майбутньому змінювалася ціна на туркменський газ, а Україна залишалася в ролі споживача, як це сталося напередодні".

Як відомо, раніше "Газпром" та відповідні структури Туркменістану домовилися про те, що ціна на туркменський газ для Росії у першому півріччі 2008 році підвищиться до 130 доларів за 1 кубометр, а у другому – до 150 доларів.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!