Британці хочуть змусити іноземних мільярдерів платити податки

Вівторок, 27 листопада 2007, 12:12

Мінфін Великої Британії пропонує оподаткувати дохід із британських активів, що належать іноземцям, пише The Financial Times. Це дозволить чиновникам дістатися до офшорних фондів, які нерезиденти використовують для оптимізації податків.

Новий законопроект може коштувати багатим іноземцям мільярдів фунтів стерлінгів, спровокувати масовий продаж нерухомості і цінних паперів, а також виведення капіталів за кордон. Нині кожен із 15 тисяч найбагатших осіб без постійного місця проживання (non-domiciled) платить за рік податків лише на 30 тисяч фунтів стерлінгів.

Ініціатива міністерства викликала протест як у багатих іноземців, так і у їхніх податкових радників. Вони мають намір пояснити чиновникам, що новий податок негативно вплине на ринки капіталу.

У червні британська газета The Daily Mail заявила, що лише кожен шостий бізнесмен, який живе у Великобританії і заробляє понад 10 мільйонів фунтів стерлінгів на рік, платить прибутковий податок.

Реклама:

Королівство щороку недоотримує у вигляді податків близько двох мільярдів фунтів стерлінгів. У 2004 і 2005 року статус особи без постійного місця проживання мали 112 тисяч осіб. До 22 червня урядовці запропонували неплатникам подати декларації про одержані через офшори доходи.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!