Росію попросять заплатити за екологічну катастрофу

Вівторок, 20 листопада 2007, 13:07

Міністерство закордонних справ має намір звернутися до Росії щодо відшкодування збитків, завданих у результаті екологічної катастрофи в Керченській протоці.

Про це на брифінгу заявив керівник прес-служби МЗС Андрій Дещиця.

"МЗС має намір звернутися до Росії стосовно відшкодування завданих збитків. Але йдеться про відшкодування з боку власників суден, які затонули або потрапили в аварію в Керченській протоці. Не йдеться про відшкодування збитків з боку Росії як держави", - уточнив він.

Дещиця також повідомив, що МЗС має намір звернутися до Росії з відповідною нотою з проханням забезпечити виконання власниками суден своїх зобов'язань згідно з нормами міжнародного права.

Нагадаємо, група експертів Європейського Союзу з питань ліквідації наслідків стихії в Керченській протоці прибула в Україну.

Реклама:

11 листопада через шторм у Керченській протоці розколовся танкер "Волгонєфть-139", який перевозив 4 тис. тонн мазуту, і затонули суховантажні судна з сіркою "Вольногорськ" і "Нахічевань".

Біля мису Меганом у районі Судака викинуло на берег суховантажне судно з сільгосптехнікою "Віра Волошина", а біля берегів Севастополя затонуло суховантажне судно "Ізмаїл", яке перевозило металобрухт.

Також затонуло у південній частині Керченської протоки суховантажне судно "Ковель" (прапор Росії), яке перевозило 2,1 тис. тонн сірки.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!