"Укратомпром" треба ліквідувати - висновок експертів

П'ятниця, 2 листопада 2007, 12:25

1 листопада міжвідомча Комісія з енергетичної безпеки запропонувала Раді національної безпеки й оборони ліквідувати концерн "Укратомпром", або виключити його зі складу НАЕК "Енергоатом".

Комісія зробила висновок, що існування концерну в сучасному вигляді загрожує відчуженням активів атомної промисловості.

Як пише видання, у комісії вважають за необхідне піти на це через можливість відчуження атомних активів, які входять до складу "Укратомпрому". Таким чином, Кабінет Міністрів, члени якого входять до складу комісії (її очолює прем'єр-міністр Віктор Янукович), погодився з пропозицією президента Віктора Ющенка про недоцільність існування концерну "Укратомпром" у сучасному вигляді.

Реклама:

12 вересня глава Секретаріату президента Віктор Балога звернувся в Генпрокуратуру і СБУ з чотирма листами, що стосуються діяльності і створення підприємств "Укрморпорт" і "Укратомпром".

13 серпня президент Віктор Ющенко підписав указ про призупинення дій постанов Кабінету Міністрів від 29 грудня 2006 р. № 1854 і від 14 березня 2007 № 456.

22 серпня Ющенко підписав указ про призупинення дій розпорядження Кабінету Міністрів від 30 листопада 2006 року "Про утворення державного концерну "Укрморпорт".

Також президент призупинив постанову Кабміну від 12 червня 2007 року "Про утвердження Статуту державного концерну "Укрморпорт".

Коммерсант-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!