Цукровиробники обіцяють зростання ціни на цукор

П'ятниця, 2 листопада 2007, 15:51

Національна асоціація цукровиробників "Укрцукор" прогнозує зростання ціни на цукор після закінчення сезону переробки цукрового буряка врожаю 2007 року.

Про це журналістам сказав голова правління асоціації Микола Ярчук.

Він не зміг уточнити, на скільки вона підвищиться, зазначивши тільки, що зараз оптово-відпускна ціна на цукор становить 2,6 - 2,7 тис. гривень/тонну, у той час як собівартість виробництва цукру - 3,1 тис. гривень/тонну.

На сьогодні, як пояснив Ярчук, цукрові заводи реалізують цукор за низькими цінами тільки для покриття поточних витрат на виробництво, а після закінчення сезону будуть стримувати продаж цукру, реалізовувати його за цінами вище собівартості, для того, щоб покрити нинішні збитки й отримати прибуток від реалізації продукції надалі.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що дефіциту цукру на ринку не буде.

"Ажіотажу не повинно бути - цукру досить. 70% цукрозаводів працюють за давальницькою схемою, тому великі запаси цукру є в населення й на заводах", - сказав він.

Зі слів Ярчука, вже зараз спостерігається певна тенденція до підвищення цін на цукор, а після нового року може бути їх стрибок.

Як повідомлялося, цукрові заводи України, згідно з оперативними даними регіонів станом на 1 листопада, виробили 1 140,91 тис. тонн цукру з цукрового буряка врожаю 2007 року.

В 2007 році врожай цукрового буряка очікується на рівні 16-17 млн тонн, виробництво цукру - 1,7-1,8 млн тонн.

Місткість внутрішнього ринку цукру становить 2 млн тонн на рік.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!