Австрійці купили Українську страхову групу

П'ятниця, 16 листопада 2007, 14:02

Австрійська Vienna Insurance Group підписала угоду про купівлю 62% "Української страхової групи".

До кінця 2012 року австрійці викуплять у компаній, афілійованих із "Укргазбанком", ще 13% українського страховика. Нові власники сподіваються вивести компанію в лідери в сегменті роздрібного страхування, пише видання Економическіє ізвєстія.

"Ми маємо намір зайняти 15% ринку роздрібного страхування через декілька років", - заявив гендиректор Vienna Insurance Group Гюнтнер Гайєр.

Реклама:

Це вже не перше придбання австрійців на українському ринку. На початку 2003 року Vienna Insurance Group купила 48% акцій лайфової компанії "Юпітер", у 2005 році збільшивши свою частку в компанії до 51%. У листопаді 2005 року австрійці придбали більше 50% акцій ризикової СК "Княж"а. А на початку 2006 року було придбано 51% акцій СК "Глобус". За словами почесного президента Укргазбанку Василя Горбаля, після приходу іноземного інвестора УСГ продовжить співробітництво з Укргазбанком.

"Більшість страхових платежів Українська страхова група збирає на ринку, а не через банк. Зараз частка платежів, отриманих компанією через банк, не перевищує 15%", - зазначив пан Горбаль.

За деякою інформацією, вартість операції становила 80 млн доларів.

Українська страхова група була створена в 2000 році. Зараз 75% акцій СК належить компаніям, афілійованим із "Укргазбанком", 25% - групі компаній "Єврокар". Статутний фонд УСГ становить 100 млн гривень.

Раніше в жовтні АМКУ надав дозвіл компанії АХА (Париж, Франція) на придбання ЗАТ "СК "Український Страховий Альянс" (Київ, Україна) і ЗАТ "СК "Веско" (Київ, Україна).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!