Ющенко за створення єдиної зернової біржі

П'ятниця, 16 листопада 2007, 15:39

Президент Віктор Ющенко виступає за створення в Україні єдиної зернової біржі.

Про це він сказав під час свого виступу в Національному аграрному університеті з нагоди Дня працівників сільського господарства.

З його слів, створення такої біржі дасть змогу виробникові одержати ринкову ціну на свою продукцію.

"Без єдиного майданчика електронного режиму торгів ми не можемо дати відповідну ціну", - сказав він.

Реклама:

При цьому в своєму виступі президент вказав на відсутність чіткої, економічно обґрунтованої стратегії розвитку зернового сектора в Україні, підкресливши, що останнім часом здійснюється постійне адміністративне втручання на зерновому ринку.

"Нам потрібно ініціювати таку політику цінового регулювання на зерновому ринку, яка би дала можливість уряду, місцевій владі вийти з того глухого кута, в котрому вони виявилися в цьому питанні", - вважає глава держави.

Говорячи про пріоритетні напрямки виправлення ситуації на зерновому ринку, Ющенко насамперед вказав на необхідність наповнення Аграрного фонду відповідними ресурсами, а також істотного посилення механізму соціального захисту громадян, підвищення ефективності державної підтримки сільгосптоваровиробників, створення законодавчої нормативної бази ринку землі.

Як повідомлялося, у вересні Ющенко висловив невдоволення ситуацією, яка склалась на ринку зерна.

На його думку, у зерновиробництві є багато негативних тенденцій, а методи адміністрування й обмеження погіршили ситуацію.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!