Українську олію у Варшаві оцінили в $218 млн

Середа, 14 листопада 2007, 14:45

Українська "Кернел Груп", великий виробник олії, здійснила через "Kernel Holding S.A." (Люксембург) первинну публічну пропозицію акцій (IPO) на Варшавській фондовій біржі (WSE) на суму $218 млн, повідомив президент біржі Людвик Соболевський.

"Кернел" учора ввечері закрив IРО на $218 млн. Це дуже хороша новина для ринку", - сказав він на "Саміті керівників", організованому компанією "Фойл Секьюрітіс" у Києві в середу.

Як повідомлялося з посиланням на дані проспекту емісії, інвесторам пропонувалося 17,779 млн нових акцій і до 3,5 млн вже наявних, що в сумі повинно становити до 33% капіталу компанії після IPO, ціновий інтервал встановлений на рівні від 21,5 до 27 польських злотих (PLN) за акцію.

Інші 67% буде контролювати "Namsen Limited", власником якого є засновник і глава ради директорів "Кернел Груп" Андрій Веревський, якому, у свою чергу, через кіпрські компанії належить 85,7% "Kernel Holding S.A.".

"Кернел Груп" - вертикально інтегрована національна компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Компанія виробляє олію, здійснює дистрибуцію бутильованого масла в Україні, експорт масла й зернових, надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах, а також має агровиробництво.

Реклама:

В "Кернел" входять Полтавський маслоекстракційний завод (МЕЗ), Приколотнянський і Вовчанський МЕЗи, 24 елеватори, торговельна компанія "Кернел-Трейд", компанія "Кернел-Капітал", яка працює на ринку цінних паперів та компанія "Inerco", яка представляє інтереси групи на міжнародних ринках.

Торговельні марки компанії: "Щедрий Дарунок", "Стожар", "Чумак домашня", "Чумак золота", "Любонька".

За даними "Financial Times", "Кернел" планувала залучити за підсумками IPO до $200 млн при оцінці всієї компанії в $500-580 млн. Компанію консультує голландський банк ING.

Першим серед українських емітентів акції на Варшавській біржі розмістив виробник цукру "Астарта", що продав інвесторам 18,8% акцій за $32 млн.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!