Черновецький має грандіозні плани щодо Поштової площі

Середа, 14 листопада 2007, 16:51

До 2011 року в Києві реконструюють Поштову площу, яка після цього зможе пропускати до 9 тис. автомобілів на годину.

Як повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це поінформував перший заступник голови КМДА Денис Басс.

"За дорученням київського міського голови Леоніда Черновецького, до 2011 року ми проведемо реконструкцію Поштової площі та залучимо інвестиційні кошти. Загальна вартість робіт, за нашими підрахунками, становитиме 350 млн грн", - сказав Басс.

Він зазначив, що загальна площа реконструкції  сягне 13 тис. кв. м. Планується, що вулицю Набережно-Хрещатицьку та Набережне шосе має з’єднати естакада, що суттєво прискорить рух транспорту і сприятиме зменшенню загазованості повітря. Згідно з проектом, є можливість будівництва паркінгу на 400 машиномісць.

Реклама:

"Якщо наразі пропускна спроможність Поштової площі становить приблизно 6 тис. автомобілів на годину, то після реконструкції ця цифра зросте до понад 9 тис. автомобілів", - підкреслив Басс.

Крім того, він зауважив, що реалізація інвестиційного проекту з реконструкції Поштової площі збільшить надходження до бюджету Києва на 32 млн грн.

Басс також нагадав, що планується здійснити реконструкцію Харківської площі, яка передбачає реконструкцію транспортної розв’язки і будівництво громадського центру. Загальна вартість будівництва цього об’єкта – 996,23 млн грн, а надходження до бюджету міста становитимуть 68,67 млн грн. Також на інвестиційні конкурси виставлять проекти реконструкції площ Ленінградської, Тараса Шевченка, Либідської та Московської.

"УНІАН"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!