Янукович наостанок хоче забрати власність Коломойського?

Четвер, 1 листопада 2007, 12:31

Кабінет Міністрів доручив Генеральній прокуратурі почати розслідування купівлі севастопольського держпідприємства (ДП) "Атлантика" структурами групи "Приват".

Держпідприємство "Атлантика", що спеціалізується на перевантаженні рибальських суден у севастопольському порту, 26 липня 2006 року за рішенням Господарського суду Севастополя було визнано банкрутом.

У вересні того ж року провели конкурс, на якому продали базу відпочинку "Смарагд" і недобудований пансіонат на 500 місць кожен, розташований в урочищі Ласпі біля Севастополя, які належали ДП. Обидва об'єкти мають вихід до моря - покупець одержав у власність 1,5 км берегової лінії. До конкурсу допустили тільки одну компанію - дніпропетровську "Метекс-М", яка купила ці об'єкти за 16 млн грн. Після цього їх перепродали і в підсумку вони перейшли під контроль групи "Приват".

Реклама:

Коли пройшов місяць після конкурсу, "Метекс-М" була визнана банкрутом, а пансіонати двічі перепродані. На сьогодні вони перебувають у власності чотирьох фізичних осіб, імена яких не розголошуються. Високопоставлене джерело в групі "Приват" заявило, що фізичні особи контролюють об'єкти нерухомості на користь групи.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!