Черномирдін не знає, чому Росія відмовилася від транзиту нафти в СНД

Четвер, 1 листопада 2007, 12:49

Надзвичайному і Повноважному послові РФ в Україні Віктору Черномирдіну не відомі причини виходу Росії з Договору про узгоджену політику в галузі транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами в СНД.

"Я не чув і не знаю. Вперше чую, що є така угода. У якому році підписано? У 1996-му? При мені? Не пам’ятаю", - сказав Черномирдін.

При цьому посол РФ вважає, що Росію пов'язують транзитні відносини у сфері постачань нафти тільки з Україною і Білоруссю.

Реклама:

"Які ще країни СНД беруть участь у транзиті? Вони є одержувачами нафти, а транзит здійснюємо ми, Україна і Білорусь, через які проходять основні постачання нафти. Я не знаю причин", - додав він.

Черномирдін також повідомив, що йому нічого не відомо про підписане відповідне розпорядження прем'єр-міністра РФ Віктора Зубкова.

Нагадаємо, Уряд РФ підписав розпорядження про припинення участі РФ в тимчасовій Угоді про політику в галузі транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами в СНД.

Договори про здійснення узгодженої політики в галузі транзиту нафти і нафтопродуктів магістральними трубопроводами було підписано 12 квітня 1996 року. Згідно з розпорядженням уряду, МЗС РФ доручається повідомити виконавчий комітет Співдружності Незалежних Держав про намір РФ не ставати учасником вказаної угоди.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!