Київрада вирішила дати 130 млн гривень "Київенерго" та Дарницькій ТЕЦ

Четвер, 1 листопада 2007, 18:36

Київська міська рада вирішила виділити 125 млн гривень енергопосчальній компанії "Київенерго" і 6 млн гривень Дарницькій теплоелектроцентралі на компенсацію їхніх збитків за поставки теплової енергії за діючими тарифами на житлово-комунальні послуги.

За таке рішення проголосували 77 депутатів Київради за необхідних 61-го.

Приймаючи це рішення, Київрада внесла відповідні зміни в міськбюджет-2007.

Окрім того, Київрада вирішила виділити компанії "Київводоканал" 6 млн гривень на компенсацію різниці між фактичною вартістю послуг із водопостачання й водовідводу та їх собівартістю.

Реклама:

Виступаючи на сесії перед голосуванням, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко закликав підтримати зміни в міськбюджеті, аргументувавши: якщо енергопостачальні компанії не одержать компенсації, то в Києві можуть виникнути перебої з теплопостачанням.

"У нас із сьогоднішнього дня (з 1 листопада) немає лімітів газу", - заявив він.

Голубченко підкреслив, що наявні тарифи на житлово-комунальні послуги істотно нижчі їх собівартості, тому міська влада зобов'язана компенсувати виробникам послуг різницю.

Він пообіцяв, що у випадку позитивного рішення Київради, міськадміністрація перерахує енергопостачальним компаніям компенсації протягом 3 днів.

За прийняття змін у бюджет не голосували фракції Блоків Юлії Тимошенко й Віталія Кличка в Київраді.

Як повідомлялося, голова правління - генеральний директор компанії "Київенерго" Борис Ященко - допускає, що компанія може звернутися в суд із вимогою, щоб Київська міська державна адміністрація компенсувала 185,9 млн гривень збитків від виробництва теплової енергії.

За січень-серпень через низькі тарифи на теплову енергію, які не дозволяють покрити собівартість її виробництва, збитки "Київенерго" становили 321,8 млн гривень, із яких Київміськадміністрація компенсувала тільки 135,9 млн гривень.

"Київенерго" допускає перебої з теплопостачанням Києва у випадку некомпенсації цих збитків.

Відповідно до діючого законодавства, місцеві органи влади, які встановлюють тарифи на теплову енергію, зобов'язані компенсувати збитки теплопостачальних компаній у випадку, якщо виробництво теплоенергії є збитковим.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!