Швейцарія почала видачу українського шахрая

Четвер, 1 листопада 2007, 18:52

Генпрокуратура заявляє про початок процедури екстрадиції Олександра Волконського, причетного до афери компанії "Еліта-Центр".

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури із посиланням на правоохоронні органи Швейцарії.

До Генпрокуратури 15 жовтня 2007 року надійшла інформація, що на території Швейцарії було затримано громадянина Росії Олександра Шахова (Волконського).

Він розшукується українськими правоохоронними органами для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ.

Реклама:

Зокрема -  заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, пояснюється в повідомленні.

Генпрокуратура  підготувала необхідні екстрадиційні документи і 25 жовтня 2007 року надіслала їх до Федерального департаменту юстиції і поліції Швейцарської Конфедерації.

За повідомленням компетентного швейцарського органу від 30 жовтня 2007 року, зазначені документи ними отримані і розпочато процес екстрадиції Волконського в Україну.

Як відомо, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості.

Близько 1,5 тис. громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла.

Загальна сума, що одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн грн.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!