У Ющенка перелякалися, що "Нафтогаз" може не витримати тиску

Вівторок, 9 жовтня 2007, 13:04

НАК "Нафтогаз України" може не витримати існуючого податкового тиску, заявив перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак на зустрічі з журналістами 8 жовтня.

"Проблема - в ситуації по газовому ринку в цілому. Зокрема, фінансовий стан НАК "Нафтогаз" може не витримати того бюджетного тиску, який на неї покладено. Уряд не повернув компанії близько трьох мільярдів гривень заборгованості за різницю в цінах, запропонувавши провести взаємозалік по боргах НАК "Нафтогаз" по бюджетних платежах минулих років", – сказав він.

При цьому Шлапак додав, що "НАК так і не зміг одержати від "УкрГазЕнерго" понад 400 мільйонів гривень дивідендів за минулий рік. Це ті елементи, що потрібно розглянути, й вжити заходів, щоб збалансувати ситуацію в НАК".

Нагадаємо, президент Віктор Ющенко своїм указом від 7 вересня доручив Кабінету міністрів до 15 жовтня 2007 року вжити у встановленому порядку заходи, спрямовані на забезпечення отримання в встановленому порядку Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" прибутку відповідно до її часток у статутних фондах ЗАТ "УкрГазЕнерго" і ВАТ "Укрнафта" за результатами діяльності за 2006 рік.

Реклама:

Також президент доручив Кабміну до 15 листопада 2007 року опрацювати питання щодо можливості отримання НАК "Нафтогаз України" кредитів для закупівлі в 2007 році у ЗАТ "УкрГазЕнерго" природного газу, який зберігається в підземних сховищах, для його подальшого постачання в 2008 році теплогенеруючим і бюджетним організаціям за діючими на даний час цінами.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція ВАТ "Укрнафта" і 50% ЗАТ "УкрГазЕнерго".

ВАТ "Укрнафта" 2006 рік завершило з чистим прибутком 2 млрд. 412,56 млн. грн.

За результатами 2006 року, прибуток ЗАТ "УкрГазЕнерго" до оподаткування становив 1,014 млрд. грн.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!