Убогих азіатів до 2015 року стане менше

Понеділок, 8 жовтня 2007, 15:44

Кількість азіатів, що живуть украй убого, скоротиться вдвічі до 2015 року.

Такий висновок зробили дослідники Азіатського банку розвитку, які підготували разом із колегами з Програми розвитку ООН дослідження Цілі розвитку тисячоліття: прогрес в Азіатсько-тихоокеанському регіоні.

За підрахунками дослідників, у країнах Азії до 2015 року з крайньої убогості виберуться 196 мільйонів осіб, а 23 мільйони дітей більше не голодуватимуть. Азія також досягне поставлених цілей в області розповсюдження масової освіти, гендерної рівності та боротьби зі СНІДом.

Реклама:

У звіті говориться, що світовій спільноті необхідно підтримати відсталі економіки регіону, надавши їм доступ до ринків розвинених країн. Окрім того, країнам, що відстають, може допомогти й тісна взаємодія з більш розвиненими в технологічному плані країнами.

Усього в Декларації тисячоліття було сформульовано вісім цілей в області людського розвитку (Millennium Development Goals): від скорочення до 2015 року удвічі масштабів крайньої убогості до припинення тенденції до розповсюдження СНІДу. Вони складають план дій, узгоджений усіма країнами світу.

Під терміном крайня убогість розуміють один із полюсів бідності, коли люди не можуть задовольнити потребу в своїх мінімальних потребах у їжі, одязі та житлі. Світовий банк вважає крайньою убогістю стан, коли людина змушена жити на суму менше долара США на день.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!