Луганські робітники протестували проти донецьких власників заводу

Понеділок, 8 жовтня 2007, 18:51

Близько 300 працівників Луганського заводу колінчатих валів о 9:30 провели акцію протесту з вимогою покарати винних у невиплаті боргів із заробітної плати.

Про це повідомив голова Луганської обласної громадської організації "Всеукраїнський союз робітників" Юрій Хохлов.

"Протягом півроку робітникам платять по 100-200 гривень зарплати. Заборгованість на сьогодні становить 1,8 млн. гривень. Крім того, донецький власник обіцяв створити додатково 200 нових робочих місць, але замість цього йде скорочення нинішніх. Завод вивозять на металобрухт, роботи немає. Тому сьогодні робітники від центральної прохідної пройшли колоною до прокуратури Артемівського району й залишили в прокурора свої вимоги - покарати порушників прав робітників", - зазначив Хохлов.

З його слів, директор підприємства відмовляється вести переговори з робітниками.

Реклама:

9 жовтня о 8:30 робітники мають намір пікетувати обласну держадміністрацію.

На підприємстві працюють близько 600 чоловік.

В 2005 році завод скоротив виробництво в порівняльних цінах на 31% або на 9,1 млн. гривень порівняно з 2004 роком до 20,438 млн. гривень.

Луганський завод колінчатих валів - один із найбільших у СНД постачальників запасних частин для сільськогосподарської техніки й автомототранспорта та спеціалізується на виробництві колінчатих і карданних валів, шатунів, запасних частин для мотоциклів, ланок гусениці.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!