Міттал лобіював заборону дій щодо майна КГЗКОР - Семенюк

Середа, 3 жовтня 2007, 14:15

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк звинувачує гірничо-металургійний комбінат "Арселор Міттал Кривій Ріг" (Дніпропетровська область) у лобіюванні заборони президентом Віктором Ющенко дій ФДМ щодо КГЗКОР.

"Це просто лобістські інтереси "Міттал Стіл" ("Арселор Міттал Кривій Ріг"). "Міттал Стіл" хоче усе прибрати собі і тоді вся металургія в Україні впаде", - сказала вона.

При цьому вона зазначила, що рішення щодо створення спільного підприємства на забудову комбінату приймав уряд Юрія Єханурова, а Фонд державного майна до цього не мав ніякого відношення.

Реклама:

"ФДМ жодної участі не приймав у всьому цьому. А тепер є указ, нехай розбираються з Кабміном", - сказала Семенюк.

Як повідомлялося, СБУ перевіряє інформацію щодо законності підписання ФДМ угоди про добудування КГЗКОРу.

Президент Віктор Ющенко доручив Службі безпеки і Генеральній прокуратурі перевірити законність дій Фонду державного майна стосовно КГЗКОРу, що належить державі.

Ющенко заборонив ФДМ здійснювати будь-які дії з державним майном КГЗКОРу.

20 вересня Фонд державного майна відклав підписання договору про створення спільного підприємства з компаніями Смарт-групп (Дніпропетровськ) і Металоінвест (Росія) для добудування Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислювальних руд.

"Арселор Міттал Кривій Ріг", металургійний комбінат ім. Ілліча і корпорація Індустріальний союз Донбасу заявили про намір створити консорціум для завершення будівництва КГЗКОРу.

2 серпня 2006 року Кабмін вирішив створити спільне підприємство у формі відкритого акціонерного товариства з державним пакетом акцій не менш 50%+1 акція з метою залучення інвестора для добудування КГЗКОРу.

КГЗКОР, який почали будувати в 1983 році СРСР, ГДР, Чехословаччина, Угорщина і Румунія, зараз збудований на 70%.

Завтра за посиланням на "Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!