Ющенко за прийняття економічної програми розвитку країни

Середа, 3 жовтня 2007, 16:32

Президент Віктор Ющенко очікує від майбутньої коаліції й Кабінету Міністрів прийняття програми економічного розвитку країни.

Про це Ющенко повідомив журналістам.

Президент висловив надію, що найближчим часом, після оголошення офіційних результатів парламентських виборів будуть сформовані коаліція і уряд.

Зі слів Ющенка, він сподівається, що вони в першу чергу приймуть економічну програму і скасують депутатську недоторканність та привілеї.

Реклама:

Також серед першочергових завдань президент бачить прийняття державного бюджету на 2008 рік, у якому повинні бути враховані всі його соціальні ініціативи.

"Я не буду розглядати проект бюджету, у якому кошти від скасування депутатських привілеїв не будуть спрямовані на соціальні виплати", - сказав Ющенко.

Також серед завдань уряду і парламенту - прийняття пакету антикорупційних законів і створення Національного антикорупційного бюро.

"На цьому я підкреслюю - закон буде один для всіх", - сказав президент.

Також Ющенко вважає, що коаліція і уряд повинні працювати над забезпеченням енергетичної безпеки країни і новою редакцією Конституції.

Ющенко нагадав, що саме невдала політична реформа в 2004-му році призвела до політичної кризи в 2007-му.

"Тому 2008 рік повинен бути присвячений новому конституційному процесу і схваленню нової редакції Конституції України", - сказав президент.

На його думку, коаліція й уряд повинні забезпечити політичну стабільність у країні.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко закликає Партію регіонів, Блок Юлії Тимошенко, блок "Наша Україна-Народна Самооборона", Комуністичну партію й Блок Литвина почати переговори про формування коаліції.

За підрахунком Центральною виборчою комісією 99,52 % протоколів у Верховну Раду проходять Партія регіонів - 34,3 %, Блок Юлії Тимошенко - 30,76 %, Блок "Наша Україна - Народна Самооборона" - 14,19 %, Комуністична партія - 5,38 %, Блок Литвина - 3,96 %.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!