ФДМУ скасував продаж акцій "Укртелекому"

Середа, 3 жовтня 2007, 17:06

Фонд державного майна скасував заплановані на 4 жовтня торги із продажу 1% акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" на Київській міжнародній фондовій біржі через відсутність заявок від потенційних покупців.

Про це повідомив представник ФДМУ.

"Заявок нема", - сказав представник Фонду.

Як повідомлялося, наприкінці травня Господарський суд Києва на забезпечення позову компанії "Дотрін-2002" заборонив проводити аукціонні торги із продажу 1% "Укртелекому" на Українській фондовій біржі 22 травня й на ПФТС 8 червня.

Реклама:

Потім 20 липня цю ухвалу було скасовано Київський апеляційним господарським судом.

19 червня Госпсуд Києва на забезпечення позову ПП "Транском" заборонив продаж 1% акцій "Укртелекому" на Київській міжнародній фондовій біржі 21 червня, на Українській міжбанківській валютній біржі 11 липня й на фондовій біржі "Іннекс" 1 серпня.

ФДМУ неодноразово виставляв по 1% акцій "Укртелекому" на УФБ, ПФТС, КМФБ й УМВБ, однак всі торги було скасовано через відсутність заявок, крім торгів 15 червня, коли на ПФТС було продано 0,07% акцій "Укртелекому" за 15,525 млн. гривень за стартовою ціною 1,15 гривні за акцію.

Зараз ФДМУ виставляє акції "Укртелекому" на УФБ по вівторках, на УМВБ по середах, на КМФБ по четвергах і на ПФТС по п'ятницях.

ФДМУ вирішив продати 37,86% акцій "Укртелекому" на міжнародних фондових біржах у серпні-грудні й ініціює випуск депозитарних розписок у цьому обсязі, а 5% акцій - на п'ятьох українських фондових біржах, 50%+1 акцію - закріпити в держвласності.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!