Кабмін примусили відмовитись від ідеї змінити статут АНТК ім. Антонова

Четвер, 25 жовтня 2007, 14:12

Кабінет Міністрів відмовився від внесення змін в статут Авіаційного науково-технічного комплексу ім. Антонова (Київ).

Про це повідомила адвокат юркомпанії "Ілляшев і партнери", яка представляє інтереси АНТК, Галина Лефор.

З її слів, 24 жовтня на засіданні Окружного адміністративного суду Києва на слуханні справи за позовом АНТК до Кабміну про визнання недійсною постанови Кабміну від № 1138 від 2 жовтня про затвердження нової редакції статуту АНТК представник Кабміну повідомив суду, що такої постанови вже не існує. Провадження в справі припинено.

"Ілляшев і партнери" вважають, що АНТК примусив уряд підтвердити, що він не має права змінювати статут компанії.

Реклама:

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що 2 жовтня держреєстратор Святошинської районної держадміністрації Києва відмовився реєструвати новий статут АНТК, вказуючи на наявність судової заборони на зміни статуту.

На офіційному сайті Кабміну ніякої постанови під №1183 в 2007 році опубліковано не було, однак уже опубліковані постанови з наступними номерами.

Як повідомлялося, Асоціація юридичних фірм вважає, що розроблений Міністерством промислової політики проект нового статуту Авіаційного науково-технічного комплексу ім. Антонова (Київ) суперечить законодавству.

Зокрема він суперечить законодавству в нормах, які передбачають надання права концерну "Авіація України" контролювати ефективність використання майна АНТК і призначати керівника АНТК.

14 березня Кабмін створив Державний авіабудівельний концерн "Авіація України" (ДАКАУ).

Концерн віднесено в управління Міністерства промислової політики.

До складу концерну включено 10 держпідприємств: АНТК ім. Антонова, Київський авіаційний завод "Авіант", Завод №410 цивільної авіації, Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, Державне підприємство науково-дослідний інститут "Буран", Державне підприємство "Харківське агрегатне конструкторське бюро", Харківський машинобудівний завод "ФЕД", Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" імені академіка Івченка, підприємство "Новатор", казенне підприємство "Радіовимірювач".

Концерн - державне господарське об'єднання, створене державними підприємствами.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!